Emel Hayırlı Mutfagı

HAMSİ BUĞULAMA

Karadeniz Mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan hamsi buğulama balık severler için oldukça pratik öğün.Üstelik yağda kızarmadığı için evinizden günlerce çıkmayan balık kokularına maruz kalmayacaksınız 🙂 Bol soğanla birlikte buğulama şeklinde pişirildiği için de oldukça lezzetli ve sağlıklı .

Günlerdir süren balık krizimi buğulama yaparak bir nebze giderdim 🙂 Vücut sanırım bize sinyaller gönderiyor.Neyi canımız isterse o anda vücudumuzun bu gıdalara ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Hamsi buğulama balık yemekleri içerisinde oldukça tercih edilen bir yerde.Lezzet ve sağlık kısmı da bunun cabası.Bol soğan,domates ve maydanoz işin içerisine girince bu lezzet kaçınılmaz oluyor tabii ki 🙂 Buğulamayı yaparken yazın hazırladığım domates konservesi gerçeği aratmadığı için onları kullandım,sonuç oldukça başarılı oldu 🙂 Hamsi buğulamayı yaparken daha lezzetli olmasını istiyorsanız eğer içerisindeki malzemeleri sotelemeniz gerekiyor.Böylece balık pişerken balıklar suyun içerisinde yüzmeden daha kıvamlı ve lezzetli oluyor. Hatta çalışan ya da meşgul biriyseniz önceden malzemeleri soteleyin alın bir kenara iş çıkışı sadece fırına dizme işi kalsın ne dersiniz ? 🙂 Bir de benim tercihim hamsilerin kılçıklarından ayıklanmış olaması ki bu benim olmazsa olmazım 🙂 Tam da mevsimiyken siz soğanları sotelemeye başlayın ben tarifle geliyorum 🙂

Kışlık domates konservesi nasıl yapılır ? Tarifime buradan ulaşabilirsiniz.

HAMSİ BUĞULAMA

MALZEMELER

Üzeri için:

YAPILIŞI

AFİYET OLSUN…

Exit mobile version