Emel Hayırlı Mutfagı

ÇİKOLATALI UNSUZ KURU FASULYELİ PASTA

Genellikle tuzlularda görmeye alışkın olduğumuz kuru fasulye bu sefer pastanın içerisine giriyor. İçerisinde kuru fasulye olduğuna inanamayacağınız pastaya portakalın nefis aroması ve kakao eşlik ediyor. Gluten alerjisi olup pastaya hasret kalanların rahatlıkla tüketebilecekleri bol çikolatalı browni tadındaki kuru fasulyeli pastayı çok seveceksiniz.

Oldum olası tarifler üzerinde oynamayı çok sevmişimdir 🙂 Her zaman bir tarifin alternatif lezzeti olabilir diye düşünenlerdenim. Bu düşüncemin en taze örneği kuru fasulyeli pasta .Çok eskilerden olan tarifim bir kaç can alıcı dokunuşla bambaşka bir lezzete dönüştü. Çikolatalı tatlara portakal aromasının ne denli yakıştığını yine tasdiklemiş bulunuyorum. Tarifin içerisinde un hiç bulunmaması en güzel taraflarından. Kekin üzerine kendimce eklediğim krema ve çikolata pastaya o efsane tadı verenlerden.

Yapılışı inanın çok pratik ama lezzeti bir o kadar büyük. Derin dondurucuda haşlanmış kuru fasulyeniz varsa hemen mutfağa girip çabucak yapabilirsiniz. Sizlere şimdiden kolay gelsin deyip tarife geçiyorum. Sevgiyle kalın…

ÇİKOLATALI UNSUZ KURU FASULYELİ PASTA

MALZEMELER

Üzeri için;

YAPILIŞI

AFİYET OLSUN

Exit mobile version